Trots sjukstuga på sina håll har vi haft en riktigt fin vecka i Idre. Det är ju få saker som slår semester i fjällen tycker jag, men så har jag också varit där nästan varje år sedan jag var liten. Den här veckan har jag stått för nybakade frallor på morgonen så middagen är det mest mamma, pappa och Bibbi som har fixat med. Det här har vi ätit:

I måndags åt vi pappas köttbullar med kokt potatis, brunsås och stekt lök. Istället för köttbullar hade jag smörstekta rotselleriskivor till (och pappas saltgurka, såklart).

I tisdags bjöd Bibbi på renskavsgryta med kantareller och lingon och istället för kött stekte jag på resterna av rotsellerin.

I onsdags åt vi stuvade makaroner som vi åt med falukorv till de andra, sojakorv till mig och chilisås till samtliga.

I torsdags tog vi tillvara på rester så någon åt biffar med stekt lök, brunsås och potatis, någon åt grönsakssoppa och någon hittade asiatisk gryta med ris.

I fredags gjorde vi pizza (oh yes, bakstenen var med såklart!) som vi toppade med tomatsås, mozzarella, röd paprika, svarta oliver, gul lök och mögelost.

I lördags kom vi hem från Idre lagom till middagstid och eftersom kylskåpet ekade tomt hämtade vi hem mat från Texas Longhorn som passande nog ligger i huset bredvid. Calle slog till på en sallad med flankstek och smulad ädelost och jag och Clara åt nachos med jalapenosås, svarta bönor, gräddfil och pulled oumph.

Idag är det söndag och vi har en bönchili som står och puttrar på spisen. Den ska vi äta med ris, gräddfil, färsk koriander, pressad lime och riven cheddarost.