Vi kom upp till Idre igår eftermiddag och efter en dag i backen kan jag konstatera att 1. jag älskar verkligen att åka skidor, 2. Clara har efter en halv dag i backen överträffat alla förväntningar vad gäller skidåkning och 3. Jesus, vad trött man blir efter en dag i skidbacken. Nähäpp hörni, nu ska jag hänga med familjen – här kommer baklängesmatsedeln för den här veckan!

I måndags gjorde vi en asiatisk slaw toppad med färsk koriander och salta jordnötter. Till salladen åt vi tempeh och en kall sås med bland annat cashewnötter och sambal oelek. Tempeh åt jag senast när vi hälsade på Alex och Adam i USA och tyckte då det var jättegott men meh, den här gången föll det inte någon av oss i smaken faktiskt.

I tisdags gjorde vi en texmexpaj på filodeg med Anammas sojafärs, paprika och purjolök toppad med crème fraiche (med smak av paprika/chili) och riven ost. Som tillbehör hade vi en kall sås med Santa Marias chunky salsa och fet crème fraicheinlagda jalapenos och en grönsallad.

I onsdags blev det ett kylskåpsrens som resulterade i stekt ris med broccoli, morötter, röd paprika, blomkål och salladslök. Såsen blev som vanligt en teriyaki-variant och toppade gjorde vi med saltrostade cashewnötter och srirachasås.

I torsdags var jag på AW med kollegor och vi åt indiskt. Jag beställde in paneer i en stark sås med tomat och rödlök och som tillbehör blandade vi hejvilt – naan, papadoms, pickles, chutney och raita.

I fredags åt vi pizza.

I lördags kom vi fram till Idre och till middag åt vi pappas ljuvliga lasagne som han hade förberett. Till lasagnen åt vi tomat- och löksallad och en grönsallad med vinaigrette.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit Bibbis asiatiska gryta med bland annat paprika, purjolök och morötter.