Tänkte just sätta mig framför datorn och ta det lugnt såhär en söndag kväll innan det är dags för en ny jobbvecka men upptäckte precis att ett paket ersättning hade läckt i min väska så måste dessvärre avvika och sanera väskan. GAH. Baklängesmatsedeln:

I måndags kom vänner över på middag och vi bjöd på en enkel kokosdaal med ris (tips – lägg några kardemummakapslar i vattnet när du kokar så får riset supergod smak), vitlöksnaan, färsk koriander och en klick yoghurt.

I tisdags stekte Calle raggmunkar som vi åt med rårörda lingon och kidneybönor med havssalt och furikake (och bacon till de andra).

I onsdags gjorde jag en riktigt mustig tomatsoppa med bland annat balsamicokräm och honung. Soppan toppade vi med fet crème fraiche och som tillbehör hade vi pizzabullar med buffelmozza, svarta oliver och tomatsås.

I torsdags var jag ute och rullade hatt på TOSO. Ah, detta ställe. Jag och Sara beställde in allt från koreansk pannkaka med tofu och avokadosashimi med sticky rice till svamp med misocrème och vietnamesiska sommarrullar. Galet gott, precis allt.

I fredags åt vi en riktig klassiker – bakad potatis med skagenröra. I den vegetariska varianten hade jag smulad tofu istället för räkor, ungefär som i det här receptet.

I lördags var det kalas och vi bjöds på en gratäng med kyckling (till de andra) och quorn (till mig) toppad med en mango chutneyröra och sourcream-chips. Låter helt bananas men var supergott! Förutom det åt vi bakad brieostbricka och en stor grönsallad. Till efterrätt åt vi prinsesstårta som födelsedagsbarnet hade önskat sig.

Idag är det söndag och efter en ordentlig födelsedagshelg blev det te och mackor till väldigt sen middag.