Idag har jag bakat buns som alldeles strax ska ångas men först tänkte jag sammanfatta den gågna veckans middagar. Morotssoppan i onsdags var urgod (återkommer med recept!) och pasta carbonaran vi gjorde igår var ju även den en riktig höjdare! Baklängesmatsedeln för andra veckan 2019 ser ut såhär:

I måndags slängde vi ihop enklast möjligast och gjorde tortillarullar som vi fyllde med grönsaker (thaivarianten från frysdisken) och gjorde krämig med crème fraiche och kryddade upp med salt, nymald svartpeppar och mycket chili. Rulla ihop, ost på toppen och in i ugnen – färdigt. Till rullarna hade vi en sallad på babyspenat, tomat, mandolinad blomkål och kidneybönor.

I tisdags gjorde vi biffar på okokta gula ärtor, men jag skulle hellre vilja kalla dem för falafel på gula ärtor eftersom det är precis samma tillvägagångssätt. Dessutom friterade vi istället för att steka – hallelulja vad goda de blev! Som tillbehör hade vi sallad och en kall sås med fet yoghurt, mango chutney och mängder med svartpeppar.

I onsdags gjorde jag en morotssoppa med kokosmjölk som vi åt med smörstekta krutonger (på gammalt bröd, ÄNTLIGEN något att göra med alla dessa brödskalkar), rostade pumpakärnor och en klick syrlig yoghurt som bröt av fint mot den söta soppan.

I torsdags dök vi ner i grönsakslådan och hittade broccoli så till middag blev det det en gammal favorit – broccoligratäng med småtomater som vi åt med stor grönsallad.

I fredags hade mysig tacofredag hos Magnus och Sara! Förutom de klassiska tillbehören hade de även godsaker som mangosalsa (måste göra det nästa gång vi lagar tacos hemma, galet gott) och fetaost, för att inte tala om riktigt fet crème fraiche istället för gräddfil. Mums! Till efterrätt åt vi glass (i stora lass…)

I lördags kom Tilda på besök och vi plockade fram pastamaskinen och gjorde egen tagliatelle som vi sedan svängde ihop en carbonara på.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta steamed buns som vi fyller med pankopanerad och friterad tofu, kimchi, yuzumajonnäs, picklad rödlök och sesammarinerade morötter.