God fortsättning och allt det där! Årets första baklängesmatsedel börjar med nyårsmat och slutar med pizza PÅ EN SÖNDAG. Ur led är tiden osv, osv. Nu ska jag få en drink så utan vidare krusiduller – baklängesmatsedeln finner ni som vanligt nedan.

I måndags var det nyårsafton och vi åt smörstekt brioche med vispad smetana, finhackad rödlök och tångrom och efter det grön ärtsoppa med bubbel och lättvispad grädde. Till varmrätt åt vi ravioli med skogschampinjoner, skummad gräddsås och riven tryffel och till efterrätt åt vi crème brûlée med japansk soja.

I tisdags åkte vi till stan och gjorde det enkelt för oss i matväg – vi plockade fram falafel ur frysen och friterade, och de åt vi tillsammans med isbergssallad, snabbsyrad rödkål, tahinisås och saltgurka.

I onsdags gjorde vi en gulaschgryta som vi åt med smetana och färsk persilja. Till soppan hade vi även Hannas patentsmörgås – surdegsbröd med mandelsmör, avokado, groddar och örtsalt.

I torsdags åt vi en enkel tomatsoppa med texmex-feeling som vi toppade med röd paprika, svarta bönor, crème fraiche och färsk koriander. Vi hade även tortillachips till (hett tips, för övrigt – köp frysta majstortillas på till exempel Extreme Food och plocka fram och fritera när andan faller på).

I fredags åkte jag alltså tillbaka till landet med barnen och till middag åt jag och Bibbi ostbricka och drack Amarone. Förutom ostar hade vi även baguette, fyllda soltorkade tomater, marinerad paprika och småpajer med gorgonzola.

I lördags åt vi den här broccolifavoriten med färskost och parmesan (och mängder med vitlök!) tillsammans med grönkålsbiffar och rödkålssallad. Till efterrätt åt vi vaniljglass med varm hallonsås och lakritsströssel.

Idag är det söndag och vi ska äta pizza. Innan pizzan? Tryffelchips och Bloody Mary. Efter pizzan? PRALINER.