Näst sista veckan för det här året och vårt resande cirkussällskap packade i fredags bilen full med väskor, barnvagn, julklappar, mat och oss själva för att påbörja julturnén. Första stoppet: Skåne! Älskade Skåne, som än så länge bjuder på snö, mysiga dagar hemma hos mamma och pappa och god mat. Nu ska jag snart duka upp kvällens middag men först – årets näst sista baklängesmatsedel. Hoppas att ni får en riktigt fin jul, kompisar!  Vi hörs i mellandagarna.

I måndags påbörjades operation kylskåpsrens vilket resulterade i en wok med ris, blomkål, röd paprika, salladslök och tzaybitar som dressades med japansk soja, ingefära, muscovadosocker och sweet chilisås och toppades med jordnötter.

I tisdags fick jag inspiration till linssoppa som vi åt med nybakad surdegsbröd som vi toppade med mandelsmör, avokado, groddar och örtsalt, även kallad Hannas patentmacka (haha, tack för inspirationen Hanna, den var galet god).

I onsdags kom Tilda hit på middag och vi åt köttbullar/vegobullar, kokt potatis, brunsås och stekt lök.

I torsdags var kylskåpet tömt eftersom vi firar julhelgen på annat håll så till middag köpte vi hem hamburgare, pommes och dippa.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hälsade vi på min syster med familj i Helsingborg för lite minijulhäng eftersom de firar jul under svajande palmer det här året. Till middag dukade vi upp ett julbord modell mindre med bland annat brysselkålsgratäng, brunkål, pappas köttbullar, smörgås med en stor klick julsenap och Janssons frestelse.

Idag är det söndag tillika lillejulafton som vi kallar det här nere i Skåne. Ikväll ska vi smygsmaka på julbordet och duka upp med bland annat små grönkålspajer med lagrad cheddarost och gorgonzola, brysselkålssallad med kanderade valnötter, vörtbröd med valnötspastej och ostbricka.