Den här veckan har jag kommit till följande insikter: gnocchi är riktigt bra snabbmat, vi borde äta risotto oftare och vegetarisk lasagne är riktigt bra att ha i frysen. GLÖM EJ.

I måndags gjorde vi shakshuka som blev helt galet god. Förra gången använde jag färska tomater (note to self: gör endast med färska tomater när tomater är i säsong) men den här gången körde jag på burktomater och det blev mycket bättre. Till shakshukan hade vi labneh, färsk koriander och en klick hummus.

I tisdags sladdade jag inom Coop och köpte med mig ett paket gnocchi hem, och den åt vi med tomatsås (jag gjorde en enkel variant och hackade ner färsk basilika mot slutet), tomater och buffelmozza och de andra fick även fänkålssalami.

I onsdags var Calle ute och rullade hatt och jag festade till det med bakad potatis fylld med chilismör, gräddfil, finhackad rödlök och riven västerbottensost.

I torsdags svängde vi inom Wrapped på väg till Liseberg och som vanligt åt jag en naken burrito med korianderris, svarta bönor, ungsrostade grönsaker, picklad rödkål och salsa. Clara åt en liknande fast med kyckling och Calle beställde en med högrev.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi en svamprisotto som vi åt med spetskåls- och fänkålssallad. Den där syrliga salladen bryter för övrigt av riktigt fint mot den ganska tunga risotton!

Idag är det söndag och till middag ska vi äta en vegetarisk lasagne med pesto som jag förberedde innan idag. Till lasagnen ska vi ha sallad och en kall sås med riven parmesan och vitlök.