Jag blir alltid nostalgisk vid jul. Eller mer än vanligt ska jag kanske säga, för jag är mästare på att dagdrömma om hur det var innan. När man var liten och inte hade ett bekymmer i världen och julen innebar att skrota omkring i pyjamas och spela Nintendo med mina syskon, att morfar kom på besök, en massa snö (kan vara en efterkonstruktion att det var massor med snö på jul när jag var liten men jag minns det så…) och LUCIA. Those were the days. Helt plötsligt är man nämligen 36 år och har två egna barn och man undrar lite vart alla år tog vägen? En klyscha kanske, men inte desto mindre sann. Tiden går snabbt.

Idag ska vår lilla familj äta middag på Wrapped och sedan traska bort till Liseberg för att kolla in Tomten, lyssna på julkören och kanske åka några karuseller. När vi kommer hem blir det varm äppelcider spetsad med cognac, saffrans- och pinjenötskakor, tända ljus i öppna spisen och Grinchen (i original, såklart). Hoppas att ni får en riktigt fin luciadag, kompisar! God jul till er alla!