Stora kalashelgen är nu överstökad och Clara har fyllt 4 år. Vi har dessutom köpt julgran och haft ordentligt med familjehäng, hurra! Idag kommer Tilda hit och ska baka muminpepparkakshus med oss, men först – baklängesmatsedeln till eder service:

I måndags åt vi en återkommande favorit – broccoligratäng med småtomater. Den åt vi med en grönsallad dressad med olivolja, äpplecidervinäger och dijonsenap.

I tisdags åt vi en slags kokosdaal med gröna linser smaksatt med en curry (sambhar) som jag köpte med mig hem från Torvehallerne när vi var i Köpenhamn för några veckor sedan. Till daalen åt vi papadums, yoghurt, färsk koriander och mango chutney.

I onsdags hade vi en efterlängtad MBT med tema jul. Mina bidrag var minipajer med svartkål och lagrad cheddarost (Black Bomber, vår favorit!) och surdegsbröd med kummin. De andra hade med sig saffranskokt bulgursallad, grönkålspaj, sallad med granatäpple och ett gäng goda ostar. Till efterrätt åt vi chokladkaka och pepparkakstårta. Stort älsk på våra MBT!

I torsdags åt vi stekt ris med broccoli, röd paprika och salladslök som vi smaksatte med teriyakisås. Till riset hade vi tzayspett, en favorit hos mig och Calle.

I fredags fyllde Clara 4 år och det firade vi med kalas! Till förbubblet bjöd vi på saffransmarinerad västerbottensost, pepparkakor med vispad gorgonzola och bretzels med senap. Till varmrätt åt vi gulaschgryta (en med kött och en vegetarisk) och till grytan hade vi surdegsbröd (levain, eller mammabröd som Clara kallar det) och färskost smaksatt med citron. Till efterrätt hade Clara beställt en rosa tårta med choklad i som Calles galet duktiga kusin Malin hade bakat. Tack för det, Malin! <3

I lördags var vi på kalas hos min bror med familj och de bjöd på två olika sorters vegetariska pajer (en med spenat och oliver och en med zucchini och morötter, übergoda!) och förutom det bjöds det på ostbricka, foccacia, kallskuret, caprese och marinerade godsaker som soltorkade tomater och fyllda bellpeppers.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta PIZZA. Sällan har jag längtat så mycket efter pizza som jag gör efter den här kalashelgen. En drink ska vi ha innan också, men vad det blir återstår att se.