Jag har sagt det innan och jag säger det igen – halloumi är inte min favoritost, kanske mest på grund av att den har tagit över förstaplatsen från svamprisotton när det kommer till vegetariskt alternativ på många restauranger. Snark. MEN, men det sagt – jag gjorde biffar med riven halloumi i och det, mina vänner, var en helt annan grej. Supergott, och biffarna blev otroligt saftiga.

Det på bilden är för övrigt en av våra standardmiddagar som vi ofta tar till när fantasin tryter – vegetariska biffar av något slag som vi äter med sallad och en kall sås. Perfekt i matlådan dagen efter, dessutom.

Morotsbiffar med halloumi

2 portioner (+ matlåda)

250 g morötter

1 paket halloumiost

2 ägg

1 dl grädde

0,5 dl ströbröd

salt, nymald svartpeppar

chiliflakes eller chilipulver

sambal oelek

smör och olja att steka i

Skala morötterna och riv dem och halloumin grovt på ett rivjärn. Blanda grädde och ströbröd. Blanda ner allt i en skål och rör ner ägg. Smaka av med salt, peppar, chili och sambal. Stek i smör och olja på medelvärme tills biffarna fått en fin, gyllene färg.