Eftersom vi har haft sjukstuga blev helgen inte riktigt som planerat. Förnyårsafton och första adventsmiddag byttes ut mot hemma-häng hos mina föräldrar och vi har inte gjort många knop. Eller ja, förutom att baka lussebullar och saffranskakor med pinjenötter då. Och kolla på På Spåret. I veckan har vi fått till det här i matväg:

I måndags lagade vi en indisk gryta med aubergine och paprika i en slags yoghurtsås. Grytan åt vi med naanbröd och raita. Grytan har all potential att bli galet god så jag ska laga den snart igen och då ska jag 1. inte pricka in en dag då man redan innan man börjat laga mat känner att projektet är något överambitiöst (vad kul att baka egna naanbröd! eh nej, inte just då) pga jättetrött pga sjukt barn 2. följa receptet mer noggrant och 3. låta grytan koka riktigt länge.

I tisdags gjorde vi ugnsrostade grönsaker som vi åt med couscous smaksatt med ras el hanout, svartkålschips och granatäpplekärnor. Det åt vi med biffar på quinoa och linser.

I onsdags fyllde vi aubergine med tomatsås som jag tjockade till med riven zucchini. Toppade gjorde vi med buffemozzarella och som tillbehör hade vi babyspenat dressad med olivolja, sherryvinäger och furikakefrön.

I torsdags skippade vi matlagningen helt och hållet och hämtade hem hamburgare med pommes och dippa istället.

I fredags åt vi pizza!

I lördags bakade jag och mamma lussebullar och mellan gräddningarna stoppade vi in en plåt varma mackor som vi åt till middag. Mackorna toppade vi med senap, lök, lagrad ost och oregano.

Idag är det söndag och första advent! Till middag har vi ätit en jätteplåt med nachos och det satt fint efter bilresan hem från Skåne. På våra nachos hade vi Anammas sojafärs, lagrad cheddarost och svarta bönor. När vi plockade ut plåten från ugnen toppade vi med avokado, gräddfil, salsa, picklad chili och färsk koriander.