Vi har varit på vift men kom hem till Göteborg sent igår kväll. Idag har vi mest skrotat omkring men efter middagen fick vi feeling och gick till Liseberg, det bästa stället om man vill få igång julfeelingen. Vi har hälsat på tomten, spanat in nissarna, åkt lite karuseller och lyssnat på julmusik. Hurra! Annars? Det här är veckan då jag lärde mig tycka om halloumi (nåja, nästan i alla fall) och dessutom har jag varit på årets första och enda julbord. Baklängesmatsedeln ser ut såhär:

I måndags gjorde jag en pestopaj med paprika, zucchini, lök och svarta oliver. Perfekt eftersom jag hade en stor burk med restpesto i kylen! Till pajen hade vi en sallad.

I tisdags åt vi belugabolognese som fick puttra länge på spisen så att vinet och tomaterna fick koka in ordentligt. Bolognesen åt vi med spaghetti och toppade med buffelmozzarella.

I onsdags gjorde jag morots- och halloumibiffar (supergoda!) som vi åt med en sallad på kamutvete, spenat, blandade grönsaker och ädelostdressing.

I torsdags var jag på julbord med jobbet och som vanligt hade Belparc dukat upp ett julbord deluxe. Nu är ju inte jag någon julmatsälskare direkt, men höjdpunkterna för mig var ostbrickan (Potkäs!) och alla picklade grönsaker och såklart dessertbordet med en alldeles ljuvlig tryffel med hallon som var rullad i saltlakrits.

I fredags lämnade jag och Calle kidsen hos mina föräldrar och åkte till Köpenhamn! Vi körde på väl beprövade ställen och åt lunch på Fætter Fætter, drack öl på Mikkellers La Neta och åt tidig middag på Warpigs. Calle åt kött, kött och kött och jag nöjde mig med mac’n’cheese med pickles pga jättemätt fortfarande.

I lördags var vi på kalas i Helsingborg och det bjöds på massor med gott. Vi började med glögg och pepparkakor med ädelost, min systers löjligt goda saffransbiscotti och wienernougat. Till varmrätt åt vi Boeuf Bourguignon med ris och sallad och till dessert var det vaniljglass med varma hallon och krossad turkisk peppar. Till sist var det kaffe och tårta.

Idag är det söndag och vi har ätit mesir wat, en etiopisk linsgryta som jag såg Zeina laga i Tupp, Timjan och Tårta. Den åt vi med ris och yoghurt. Supergott!