Den här veckan har vi haft (ofrivilligt) texmex-tema kan man säga, fast i olika former. En sallad, en helt vanlig tacomiddag och en belugalinschili som vi plockade fram från frysen. Den åt vi för övrigt första gången i slutet av sommaren när vi hade vänner på besök på landet och den blev så himla god. Återkommer med recept!

I måndags gjorde vi tacosallad med en bas på rött ris och tacokryddad sojafärs som vi sedan toppade med grönsaker, svarta bönor, rostad majsaioli, lime och färsk koriander. Som tillbehör hade vi lila tortillachips och salsa.

I tisdags åt vi ugnsrostade grönsaker (pumpa, morötter, blomkål och spetskål) som vi åt med ädelostfyllda biffar på Anammas formbara färs och till det hade vi couscous och en kall vitlökscrème. Kylskåpsrens när det är som bäst.

I onsdags åt vi helt vanliga och ack så ljuvliga tacos.

I torsdags gjorde jag en variant av den vietnamesiska nudelsalladen fast med sobanudlar istället för risnudlar. Som tillbehör hade vi tzayspett.

I fredags åt vi pizza.

I lördags plockade vi fram en belugalinschili från frysen. Den åt vi i tortillabröd och toppade med riven ost, gräddfil och pressad lime.

Idag är det söndag och till middag har vi blivut bjudna på pasta med en grymt god tomatsås på småtomater, stora vita bönor, balsamico och färska kryddor.