Jag ska alldeles strax poppa en skål med popcorn och sätta igång en dokumentär på Netflix, så utan vidare omsvep och krusiduller – baklängesmatsedeln för vecka 45. Vi har upptäckt labneh, Calle har fått till ett långkok och så har det varit pizzafredag, bland annat.

I måndags åt vi shakshuka, en slags tomat- och paprikagryta med pocherade ägg i. Som tillbehör hade vi labneh vilket vi smakade för första gången och blev überförtjusta i. Fantastiskt gott!

I tisdags gjorde vi en grekisk sallad som vi åt med labneh-rester istället för fetaost. Till salladen hade vi vegetariska frikadeller med lagrad ost och vitlöksyoghurt.

I onsdags var Calle borta så jag passade på att äta något av det bästa jag vet –  blomkålsstuvning med ostsås.

I torsdags var jag ute och åt med några vänner så när jag festade till det med meze (hummus, falafel, fattoush och marinerade oliver, bland annat) åt Calle och Clara tacos.

I fredags var det pizzafredag!

I lördags bjöd vi vänner på strangolapreti, spenat- och bröddumplings, som vi åt med tomatsås, buffelmozzarella (och kallskuret till de andra).

Idag är det söndag och till middag lagade Calle biff stroganoff med lövbiff till honom och kidneybönor till mig. Grytan åt vi med ris, finhackad persilja och saltgurka.