Vi kom till Göteborg tidigare idag och snart ska vi packa ner kidsen i vagnarna och traska bort till Liseberg. Det är sista kvällen med Halloweentema och vi tänkte passa på att insupa atmosfären för att komma i rätt stämning inför kvällens filmkväll eftersom vi ska titta på 80-talsklassikern Fright Night. Men först – baklängesmatsedeln!

I måndags gjorde jag en slags tofubowl med en grund på glasnudlar och som jag sedan toppade med sojabönor, chilimarinerad mango, pankofriterad tofu, gari, avokado och färsk koriander. Vid sidan hade vi även misomajonnäs att dippa i.

I tisdags lagade vi till en caponata som vi åt med gnocchi (finns jättebra färdiga i kyldisken) och buffelmozzarella.

I onsdags åt vi omelett toppad med riven, lagrad ost och massor med svartpeppar och som tillbehör hade vi kikärtor som vi marinerade i olivolja, citronsaft och havssalt.

I torsdags gjorde jag bönbiffar på svarta bönor och kikärtor och smaksatte med mald koriander, svartpeppar och spiskummin. Till biffarna hade jag sallad och dressing på gräddfil och sambal oelek.

I fredags gjorde vi tacos! Familjens småkompisar var mycket nöjda. Vi vuxna åt tacogratäng, en variant med vegofärs, tärnad paprika och tomater och sedan ett lager av crème fraiche paprika/chili och riven ost. Till gratängen åt vi sallad och en enkel så på crème fraiche, salsa och vitlök.

I lördags hade vi kalas för min mamma som fyllt år och det bjöds på klassikern kreolsk gryta. De andra åt med fläskfilé och jag hade istället vegetariska biffar som jag strimlat. Till efterrätt åt vi toscapäron med vaniljglass och efter det hade vi bullar och mammas prinsesstårta, såklart.

Idag är det söndag och alldeles strax ska vi hugga in på tomatsoppan med aprikoser som stått och puttrat på spisen ett tag. Soppan toppar vi med buffelmozzarella, svarta oliver och rostade pumpafrön.