Den här helgen gjorde kylan intåg i Göteborg kan man säga, och med den kom ett ovälkommet halsont som jag vaknade med i morse. Ridå. I matväg har vi fått till några riktiga godbitar, som exempelvis nudelsalladen i måndags eller sötpotatissoppan i tisdags. Baklängesmatsedeln till eder service:

I måndags gjorde vi en vietnamesisk nudelsallad med bland annat sojabönor, salladslök och koriander som vi åt med pankopanerad tofu smaksatt med rökt paprika.

I tisdags åt vi sötpotatissoppa som vi toppade med belugalinser och färsk koriander. Till soppan åt vi pumpafrallor med kummin.

I onsdags fyllde Calle år och vi åt födelsedagsmiddag på Burgersson! Jag åt en vegetarisk hamburgare med en supergod äppleslaw och de andra slog till på allt från chiliburgare till västerbottenpommes.

I torsdags lagade jag en auberginegratäng (eller eggplant parmigiana) toppad med pecorino, buffelmozza och parmesan. Till gratängen åt vi en stor balsamicokrämsdressad grönsallad och Calle och Clara fick även fänkålssalami.

I fredags åt vi pizza toppad med tomatsås, mögelost, buffelmozza, lök, pinjenötter, svarta oliver och jalapenos.

I lördags var vi på middag hos vänner och de bjöd på en flaska Cristal innan maten (men oj, vad vi hade saker att fira tillsammans <3) och till middag åt vi en grymt god svamprisotto och till efterrätt hade Sara köpt praliner från Kanolds. Älsk på det!

Idag är det söndag och till middag plockade vi fram falafel från frysen som vi åt i pitabröd med isbergssallad, snabbsyrad rödkål, saltgurka, mynta- gurka och tomatsallad och tahinisås.