Fredag, hurra! Fredag eftermiddag dessutom, min favoritstund på hela veckan. Sigge sover på min mage och vi har inte gjort många knop idag, mest skrotat omkring här hemma men snart ska vi ta oss ut för att hämta Clara och sedan gå till Saluhallen och handla till kvällens pizzafredag. Men först – ett toppenrecept på frallor inför helgen!

Pumpa i matlagning tillhör väl kanske inte direkt en av mina paradgrenar men jag jobbar på att bli bättre på det. I veckan fick jag finbesök till frukost av Pernilla och Flora och då åt vi de här frallorna med pumpa i. Jag kan inte påstå att pumpan smakar så mycket men frallorna blir otroligt saftiga tack vare pumpan. Receptet kommer från Ica. Jag tog för övrigt lite mer jäst och lät degen jäsa lite kortare pga hade bråttom och det funkade fint det med!

Pumpafrallor med kummin
16 stycken

12 g jäst
1 msk kallpressad rapsolja
6 dl ljummet vatten
3/4 msk salt
2 dl grovt riven butternutpumpa
0,5 msk hel kummin
0,5 dl pumpakärnor
2 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
flingsalt, kummin och pumpakärnor att strö över

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt olja och ljummet vatten och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och knåda tills du har en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 bitar. Rulla till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter till under bakduk. Pensla med vatten och strö över flingsalt, kummin och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills frallorna fått fin färg och låt svalna på galler.