Imorgon börjar Calle jobba igen och jag och Sigge ska fördriva dagarna tillsammans. Med tanke på hur mycket han sover känns det som att jag kommer ha oceaner av tid framför mig men på något sätt går ju tiden alltid snabbt när man har en två veckor gammal bebis hemma. Nu ska vi packa in oss i bilen och åka till Kåhög och köpa mjölk, men först – baklängesmatsedeln för vecka 42.

I måndags åt vi vår favorit-broccoligratäng med småtomater och till gratängen hade vi en sallad dressad med rapsolja, sherryvinäger, dijonsenap och furikake.

I tisdags gjorde vi långbakad rotselleri som vi körde på låg värme i några timmar och sedan blandade ner i en sallad med ärtskott, rucola, rostade hasselnötter, hyvlad parmesan och olivolja. Till salladen hade vi biffar med buffelmozza, persilja och ajvar relish.

I onsdags åt vi fänkål kokt i tomatsås. Den åt vi med gremolata och biffar med quinoa och kikärtor.

I torsdags hade vi besök och bjöd då på Calles raggmunkar med rårörda lingon, bacon och kikärtor marinerade i olivolja, pressad citron och furikakefrön.

I fredags åt vi pizza och eftersom vi hade ett gäng tomater hemma som passerat bäst-före kokade jag ihop en tomatsås och no offence burktomater men det är ju så himla mycket godare med tomatsås på färska tomater! Förutom tomatsås hade vi buffelmozza, pinjenötter, svarta oliver, lök och chiliflakes.

I lördags var det ostfest deluxe eftersom vi hade en ask Mont D’or som stått i kylskåpet ett tag och väntat på rätt tillfälle att bli uppäten. Den doppade vi baguette i och som tillbehör hade vi Ottolenghis sallad med fänkål, päron, kummin, rucola och pecorino.

Idag är det söndag och till middag ska vi äta tacos enligt önskemål från resten av familjen. Tortillabröd, tacokryddad färs, grönsaker, någon god salsa, en klick guacamole och riven ost brukar vi ha på. Och massor med stark sås, såklart!