Den här veckan har sprungit iväg. Att komma hem med en ny liten kompis är ju en omställning för oss alla och vi har hunnit med hela spektrat – lugn och ro, lite mindre lugn och ro men på det stora hela går det ju riktigt fint. Sigge har sovit sig igenom sin första vecka kan man säga, och vi har tagit långlunch på At Park, druckit kaffe på Viktors, fredagshandlat i Saluhallen och druckit bubbel på uteservering. För att ge er lite perspektiv kan jag meddela att vi även har haft kvällar när vi fått den briljanta idén att steka köttbullar typ klockan kvart över fem, för visst hade det varit gott med den där såsen med kantareller och lingon? Ja den gör vi! Och det kan ju vara en fin idé, om man är lite förutseende och rullar köttbullar någon helt annan gång än just när barnet vill ha mat, mamman får blodtrycksfall och pappan står med den nyfödda i sele på magen och roddar köttbullar, vegobullar, potatis, långpasta och sås. Haha!

Idag är det lördag och jag ska snart mixa ihop en pesto till dagens lunch men först – ett bra tips på vad man kan göra med pestorester. Vi säger ofta att vi alltid ska ha en burk pesto ståendes i kylskåpet pga jättebra snabbmat när maten måste stå på bordet på direkten, och förra veckan bakade jag och Clara pestosnurror på restpesto. Gott att ha till lite allt möjligt – som tillbehör till soppa eller kanske drinktilltugg, till exempel.

Pestosnurror

12 stycken

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
7,5 vetemjöl

1,5-2 dl pesto

3 dl vällagrad ost

salt, nymald svartpeppar

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit och bred på pesto och nästan all ost (men spara lite att strö över). Rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffinsformar (jag brukar lägga formarna i en muffinsplåt!) och låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter. Strö lite riven ost på toppen och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.