Den här lediga veckan har jag bakat en hel del bröd, experimenterat med ramenbuljong och snöat in på vilken som är den bästa mison. Vi har också rullat hatt, hämtat hem mat och ätit något av det bästa jag vet – raggmunkar. Veckans bästa? Kanske ramenbuljongen faktiskt, den blev fantastiskt god. Baklängesmatsedeln at your service!

I måndags åt vi smörrebröd på hembakat, danskt rågbröd. Ett toppade vi med sallad, pankopanerad tofu och remouladsås, ett med kall, kokt potatis, syltlök och rostad lök (och rostbiff) och ett med Gamle Ole, tunt skivat päron och krasse.

I tisdags kokade jag en ramenbuljong som fick puttra under dagen. När det var dags för middag toppade vi med sobanudlar, pak soi, salladslök, rödbetsgroddar och svamp.

I onsdags orkade vi inte laga mat så på väg hem från barnmorskan svängde vi inom Farelli’s. Calle och Clara tog varsin burgare och jag en vegetarisk club sandwich med halloumi (JAG äter halloumi, förstår vilken skräll det är för er som känner mig eftersom jag inte är någon stor halloumiälskare om man säger så… Den här var riktigt god dock och långt ifrån de där sega skosulorna man blir serverad ibland). Jag har sagt det innan men säger det igen – Farelli’s kanske inte har den roligaste maten även om i alla fall jag alltid varit nöjd, men deras service är oslagbar. Alltid grym personal!

I torsdags beställde jag raggmunkar till middag eftersom Calle råkar göra de godaste raggmunkarna i världen. Clara och Calle fick bacon till och förutom det hade vi rårivna morötter och  kikärtor med havssalt, olivolja och furikake.

I fredags kom Bibbi över på pizzafredag! Intet nytt under solen när det kommer till topping utan sedavanlig tomatsås, buffelmozza, tunt skivad lök, svarta oliver, svamp och pinjenötter. Till efterrätt delade vi på ett gäng praliner från Kanolds.

I lördags köpte Calle räkor som han åt med baguette och majonnäs, och jag gjorde istället en chèvresmörgås med honung och pinjenötter. Clara fick rester – pasta med pesto och salciccia.

Idag är det söndag och till middag hämtar vi hem något – kanske blir det thaimat, kanske blir det burgare. Ingen vet säkert.