Våra söndagsrutiner när vi är i stan brukar innebära NOLL planer förutom att åka till Kåhög och köpa mjök och sedan sväga inom Focus och bunkra lite inför den kommande veckan och precis det har vi gjort idag. Såhär två veckor innan beräkad Sigge-ankomst har dagsformen fått avgöra nivån på middagarna och det har precis som det brukar blivit en salig blandning av gammalt och nytt.

I måndags åt vi linssoppa med chipotle och babyspenat. Till soppan åt vi grahamsfrallor med ost som jag och Clara bakade när vi kom hem från föris (och Calle tog TVÅ, helt sjukt).

I tisdags gjorde vi något jag senast åt typ 1997 – ugnspannkaka. En riktigt fluffig ugnspannkaka dessutom, och jag som har varit skeptisk får kanske omvärdera. Helt såld är jag inte men jag ska helt klart ge den en chans till. Ugnspannkakan åt vi med rårörda lingon, spetskålssallad med sherryvinäger och de andra hade även bacon.

I onsdags skulle jag ut och rulla hatt med vänner så efter mitt barnmorskebesök svängde jag och Clara inom Saluhallen och köpte med oss pitabröd med champinjoner, fetaost, mynta, valnötter, sallad och yoghurtsås som jag åt innan jag gick vidare. Calle och Clara festade däremot till det med pankopanerad fisk, kokt potatis och kaprismajonnäs.

I torsdags gjorde Calle raggmunkar som vi åt med rårörda lingon, rivna morötter och bacon till de andra.

I fredags var vi på kalas hos min bror med familj eftersom mitt äldsta syskonbarn Tilda fyllde 14 år. Vi bjöds på überfina smørrebrød toppade med en massa olika saker som till exempel panerad spätta och citron, avokado och tomat, matjessill, sparris och pocherat ägg och rostbiff och remouladsås. Till efterrätt åt vi såklart tårta!

I lördags var det kalas igen och vi bjöds på en helt fantastisk trerätters. Till förrätt åt vi kantarellsoppa (!!!), till varmrätt blev vi serverade en potatisterrin med rotselleripuré som vi åt med lammytterfilé (till de andra) och vegetariska frikadeller (till mig), skysås och en pesto-ish-sås med bland annat rosmarin och citronverbena. Till efterrätt hade Malin gjort en kardemummaglass som serverades med vaniljbavaroise, äpplekräm och kavringssmul (här dog jag lite) OCH till kaffet serverade hon även jordnötspraliner. Jag somnade lycklig (och mätt, haha).

Idag är det söndag och jag håller på att förbereda strangolapreti till kvällens middag. De här små bröd- och spenatdumplingsen passar perfekt att göra just idag eftersom vi har både surdegsbröd och spenat som behöver användas upp. Strangolapretin äter vi med en tomatsås som toppas med kapris, svarta oliver och mozzarella.