Helgen har varit ljuvlig. Igår hade vi solsken och var ute i trädgården precis hela dagen. Tomat- och chiliplantorna har åkt på komposten (förutom två som får övervintra), utemöblerna står i källaren, vi har planterat ljungplantor och packat undan alla saker vi tagit upp från båten. Nu är vi i stan igen och eftersom det är söndag är det dags att sammanfatta veckans middagar!

I måndags var vi på begravning och efteråt var det (tidig) middag så när vi kom hem nöjde vi oss med att äta smörgåsar (rostat surdegsbröd, så gott!) och ha fil, granola och en kopp te till det.

I tisdags var jag och Clara hemma själva och till middag gjorde vi en gammal favorit – pasta med tomatsås. När Clara äter samma tomatsås som oss har jag bara i minimalt med chili, färska tomater, gul lök, vitlök, salt, nymald svartpeppar, en gnutta socker och färsk basilika. Som tillbehör hade vi kidneybönor, blomkålsbuketter och morotsstavar som vi doppade i ranchdressing och Clara fick även fänkålssalami.

I onsdags svängde Calle inom Moon Thai Kitchen på väg hem och köpte med mat till oss. Jag åt pad thai med friterad tofu och Calle och Clara delade en kycklinggryta med thaibasilika.

I torsdags rörde vi ihop en slät tomatsoppa med aprikoser! Som topping hade vi risonipasta, buffelmozzarella och svarta oliver och för oss som tycker om bröd (det vill säga jag och Bibbi) fanns det grahamsbullar med ost som jag bakat dagen innan.

I fredags åkte vi till landet tillsammans med Bibbi och till middag åt vi såklart pizza. Ingredienser hade vi bunkrat i Saluhallen på torsdagen och som allt så ofta hade vi på buffelmozzarella, tomatsås, lök, pinjenötter och grekiska svarta skrynkeloliver.

I lördags gjorde vi ugnsrostade grönsaker med tahini- och ingefärsdressing, granatäpplekärnor och rostad mandel efter ett recept som vi hittade i GP:s bilaga Två Dagar. Till grönsakerna fick de andra nötfärsbiffar med ajvar relish, mozzarella och persilja och jag åt stekta rotselleriskivor.

Idag åkte vi inom Långedrag på väg hem från landet och blev bjudna på middag hos vänner. De bjöd på vegetariska cannellonis toppade med tomatsås och ost som vi åt med grönsallad och vinaigrette.