Jag och Calle var överens om att det var en högtidlig känsla när vi gick bort till Vasaplatsen för att rösta idag. Det är ju en otrolig ynnest att bo i ett land där demokrati är en självklarhet och där jag vet att min röst räknas. Det borde vara en självklarhet för alla. Vi bor i ett av världens mest priviligierade länder, och jag önskar att fler hade det i åtanke när de klagar på hur dåligt vi har det. Kanske är det för att jag har bott i USA där exempelvis socialförsäkring knappt existerar, men jag tänker ofta på hur tacksam jag är över att bo just här.

Det känns något banalt att gå från politik till att sammanfatta vad vi har ätit den här veckan, men äta behöver man ju det med så here we go – veckans middagar i ett retrospektiv.

I måndags gjorde vi stekt risRöd paprika, spetskål, broccoli, gul lök och salladslök som vi blandade ner kokt ris och den här teriyaki-ish-såsen i. Som tillbehör hade vi tzayspett.

I tisdags dammade vi av en gammal Ottolenghiklassiker som vi ibland äter till brunch, rucolasallad (stekt tills den är mjuk) med ugnsbakade ägg som toppas med smält smör med chiliflakes och paprikapulver och grekisk yoghurt med pressad vitlök. Så gott att man nästan får dåndimpen! Som tillbehör hade Calle och Clara fänkålssalsiccia och jag nöjde med min en smörgås till.

I onsdags gjorde vi potatismos (med en stor klick smör, vispgrädde, salt, socker och vitpeppar). Till moset gjorde vi en enkel ratatouille med zucchini, lök och krossade tomater, och de andra hade även stekt falukorv till. Jag smörstekte några morötter och hade även en stor klick skånsk senap till.

I torsdags träffade jag några vänner och åt middag på Familjen. Jag drack en alkoholfri drink med fläder som var helt fantastiskt god och till middag beställde jag in en ostbricka med tre olika godbitar och knäckebröd. Till efterrätt åt jag en blåbärsglass med gräddfilsflarn och tagetes.

I fredags gjorde vi pizza. Vi hade massor med tomater från mamma och pappa som vi kokade ner till en tomatsås och förutom det hade vi på buffelmozza från Hildas, svarta skrynkeloliver, pinjenötter, inlagda jalapenos och gorgonzola.

I lördags blev det tacos, den helt vanliga varianten med färs (nötfärs till Calle och Clara och Santa Marias färdiga blandning med sojaprotein till mig, den är bra tycker jag!) och grönsaker och allt vad man nu har till. Till efterrätt åt vi glass, en nocciola vi köpte med oss hem från Focus efter att ha hört en man i kön varna “börja inte köpa den här, man kan inte sluta”. Haha. Gelato är ju svårt i färdiga förpackningar tycker jag, men den här är bäst av de vi provat.

Idag är det söndag och ikväll kommer Bibbi och vår vän Maggan på valvake-middag. Vi ska bjuda på Bloody Marys och friterade salviablad innan maten, sen blir det Biff Rydberg med dijoncrème och äggula, och till efterrätt har jag förberett en skånsk äpplepaj som vi ska äta med vaniljsås.