Jag har varit ett under av effektivitet sedan vi kom hem från Skåne tidigare idag. Tvätta, packa upp (om ni bara visste hur mycket packning man kan ha med sig efter tre dagar hos mamma och pappa – äpplemos, ett flak med ägg, kanelbullar, tomater, morfarköttbullar till Clara och två jättezucchinis – tack för allt!) och så har jag bakat en enkel filmjölkslimpa och gjort vegetariska biffar. Vad har vi ätit i veckan då? En salig blaning av gamla favoriter, hämtmat och lite nytt. Som det brukar vara, med andra ord.

I måndags gjorde vi en favorit i matlådan – broccoligratäng med småtomater. Den åt vi med en kålsallad (strimla tunt med mandolin, dressa med sherryvinäger, olivolja, salt, en gnutta socker och rikligt med nymald svartpeppar).

I tisdags gjorde vi jättevegobullar (på Anammas formbara vegofärs, smaksatt med parmesan och färsk basilika) som vi åt med tomatsås och tagliatelle. Toppade gjorde vi med mozzarella.

I onsdags hade vi middagsbesök och vi bjöd på en indisk curry med blomkål, paprika, kikärtor och röda linser. Till curryn hade vi libabröd, ris kokt med gurkmeja och picklade citroner.

I torsdags åkte vi mot Skåne och innan vi packade in oss i bilen köpte vi burgare, pommes och dippa på Burger King.

I fredags gjorde vi pizza hemma hos mamma och pappa! Vi hade även några släktingar på besök så det blev pizzafest deluxe kan man säga. Vi hade köpt med oss favoritbuffelmozzan och skrynkeloliver från Saluhallen, och förutom det hade vi tomatsås, gorgonzola, pinjenötter, svamp och kronärtskocka.

I lördags hade vi mini-kräftskiva och de andra festade till det med havskräftor och förutom det hade vi en västerbotten- och kantarellpaj, baguette och aioli.

Idag blev det snabblagad middag i form av pastasallad med pesto, fetaost, tomater och purjolök. Vår livboj när tiden är knapp.