Ni vet när klockan är lunch och man redan har hunnit med att besöka återvinningscentralen, köpa mjölk i Kåhög och varit en ofrivillig sightseeingrunda i Partille? En sådan dag har vi haft idag. Dessutom har vi hunnit med en snabb sväng på stan för att införskaffa förvaring till bokhyllan och köpa en kaffe (och kanelbulle…) på Da Matteo. Hallelulja. Nu ska jag snart duka fram maten och ta söndag, men först, en baklängesmatsedel såklart!

I måndags gjorde Calle raggrakor (vår variant av raggmunkar/rårakor) som vi åt med rårörda lingon, kidneybönor med olivolja och havssalt och rivna morötter.

I tisdags var det snabbmat som gällde eftersom vi sladdade innanför dörren lagom till middagstid så jag slängde ihop en pasta arrabiata (vi har MÄNGDER med chili från vår odling) som vi åt med lite plock – buffelmozza, kidneybönor, morotsstavar och riven parmesan.

I onsdags var vi på middag hos vänner och de bjöd på supergod vegetarisk moussaka med bland annat potatis, svarta oliver och fetaost, och den åt vi med en stor grönsallad.

I torsdags hade vi säsongens första MBT med tema skördefest! Mitt bidrag var en ostbricka med morots- och ingefärsmarmelad med vanilj och en päronkompott, och förutom det bjöds det på finfina grejer som tahinidressade vaxbönor, skördepaj, belugalinssallad med nektariner och polkabetor med citrondressing. Till efterrätt åt vi kaka med krikon och björnbär, äpplepaj och hallonmouse med browniebotten.

I fredags gjorde vi vår sedvanliga runda i Saluhallen för att bunkra till pizzan (och köpa praliner, mitt och Claras stora fredagsnöje). När vi kom hem förberedde vi tomatsås (nya standardsåsen är på färska tomater, lök, en gnutta salt, nymald svartpeppar och socker) och sedan toppade vi med fior di latte, pinjenötter, svarta skrynkeloliver, gorgonzola, kastanjechampinjoner och cheyennechili.

I lördags hade vi en fixardag och orken till att laga middag var ungefär noll så vi traskade till den indiska restaurangen på Berzeliigatan och köpte med oss mat hem. Jag tog paneer i en kryddig tomatsås med lök och paprika och Calle åt någon kycklinghistoria med bockhornsklöver. Clara var nöjd med papadums (hon och jag är tokiga i det) och ris med kyckling/paneer.

Idag är det söndag och vi har as we speak en bönchili som står och puttrar på spisen. I den är det svarta- vita- och kidneybönor, röd paprika, choklad, massor med chili och tomater. Till chilin ska vi äta surdegsbröd, gräddfil, riven cheddarost (BLACK BOMBER, vår favorit) och färsk koriander.