Det finns flera anledningar till att jag är så löjligt nöjd med den här veckan; Clara har haft sin första vecka på föris efter ett evighetslångt sommarlov och det gick TOPPEN att lämna henne. Hurra! Jag har köpt en brödsnittare och börjar få till riktigt snygga surdegsbröd efter en hel sommars träget övande, och sist men inte minst – vi har ätit galet mycket god mat. Baklängesmatsedeln at your service!

I måndag snabbwokade vi broccoli, chili, padrones (från vår egen odling, otroligt goda om jag får säga det själv) och salladslök som vi blandade med teriyakisås och tzaybitar.

I tisdags svängde vi inom Saluhallen på väg hem och köpte med oss riktigt, riktigt goda svarta (skrynkliga) oliver och en lyxig buffelmozzarella som vi sedan blandade ner i en pasta puttanesca, det vill säga tomatsås med kapris och svarta oliver som toppas med färsk basilika och mozzarella.

I onsdags var vi på Liseberg och middag åt vi i Korvhallen. Jag slog till på en vegansk seitankorv som jag åt med picklad rödlök, BBQ-sås och mos och de andra åt fish n chips.

I torsdags ville Clara gå på Burgersson (och vilka föräldrar är vi som säger nej till ett sådant önskemål…) så vi släppte planerna på pannbiff och potatis och festade istället till det med varsin burgare. Både jag och Calle tog månadens burgare med pepperjackost, salsa, sweet chilimajonnäs och även bacon på Calles. Som tillbehör tog jag sötpotatispommes och Calle vanliga pommes och en chilimajonnäs. Clara körde på sin vanliga beställning – barnburgare medium rare med pommes och Burgerssonketchup.

I fredags hade vi en fredag hemma i stan för första gången sedan, jag vet inte, juni? Vi slog till på finpizza! Tomatsås kokade vi tidigare på dagen (den vanliga favoriten med småtomater, lök, salt, socker och nymald svartpeppar) och förutom tomatsåsen hade vi på mina och Claras saluhallsinköp – buffelmozza, svarta skrynkeloliver, salami till Calle, gorgonzola, pinjenötter, tunt skivad chili och lök.

I lördags gjorde vi en pasta med kastanjechampinjoner, vitt vin, en skvätt grädde, mängder med parmesan och färsk timjan.

Idag är det söndag och vi ska alldeles strax äta falafel som vi just friterat. De lägger vi i pitabröd tillsammans med snabbsyrad rödkål, tahinisås, grön chilisås, tomat- gurk- och rödlökssallad och (nästan bäst av allt haha) pappas saltgurka.