Idag vinkade vi hejdå till landet och åkte mot stan igen. Jag har ju börjat jobba redan (men imorgon kommer min partner in crime tillbaka från semestern, hurra!) men för resten av min lilla familj är det tillbaka till verkligheten som gäller. Vi har haft en fin sista vecka på landet, och det har blivit en hel del god mat baserat på det vi har kunnat skörda från vår lilla odling. Baklängesmatsedeln at your service!

I måndags gjorde vi steamed buns som vi fyllde med friterad tofu, picklad rödlök, savoykål, strimlade morötter med sesamolja och rostade sesamfrön och till det hade vi en chilimajonnäs.

I tisdags skördade jag och Clara ett gäng tomater som vi kokade ihop till en tomatsås tillsammans med lite lök, olivolja och cheyennechili. Pastan åt vi med spaghetti och ett gäng tillbehör som riven parmesan, tryffelpecorino och vita bönor med pesto.

I onsdags, på veckans varmaste dag, gjorde vi en helt fantastisk belugachili som vi smaksatte med frukter från vår lilla odling. Till chilin hade vi massor med tillbehör, som bland annat picklad rödkål, riven cheddarost, gräddfil, tunt hackade jalapenos, picklad rödlök, avokado och svarta bönor.

I torsdags hade vi pizza-picknick på trädäcket! Clara körde på ett säkert kort och hade mozzarella och tomatsås på sin, jag hade tomatsås, mozzarella, paprika, jalapenos och pinjenötter på min och Calle gjorde en variant med lök, mozzarella, tomatsås och stark salami. Alla nöjda, alla glada. Och det där med att kunna göra tomatsås på tomater som skördas från sin egen odling, det är verkligen en lyx jag kan vänja mig vid.

I fredags gjorde vi en vegetarisk lasagne med sommarsquash, tomatsås, pesto och keso, och till den hade vi grönsallad och en kall sås med crème fraiche, fint riven parmesan och vitlök.

I lördags var vi på bröllop och blev bjudna på en brakmiddag! Till förrätt åt vi västkustcheesecake, till varmrätt var det en jättebuffé med allt från majs- och korianderfritters, fetaostkräm, sallader, foccacia, ugnsrostad potatis med dillpesto och en hel del andra alternativ. Till efterrätt var det kaffe och småkakor.

Idag är det söndag och efter att vi sladdat innanför dörren här hemma i stan gjorde vi det enkelt för oss och köpte med oss mat hem från Burger King. Jag slog till på en veggie pepper med extra allt.