Den här veckan går knappast till historien som den mest inspirerande i matväg men det är ganska skönt med sådana veckor ibland. Värmen har tagit ut sin rätt men nu, äntligen, är det lite svalare. Hurra! Håll till godo, första baklängesmatsedeln för augusti till eder tjänst;

I måndags åkte vi till RJ för att köpa färs till köttätarna så på kvällen gjorde vi helt vanliga tacos. Jag stekte på lite av Anammas färs (den är bäst tycker jag) och sen fyllde vi med godsaker som gurka, tomat, majs, gräddfil, lök, svamp, avokado, svarta bönor, riven ost och tre olika starka såser (habanero, passionsfrukt och jalapeno).

I tisdags gjorde vi crèpes som vi fyllde med kall avokadokräm och riven västerbottensost.

I onsdags svängde Calle ihop en enkel pasta carbonara – den absolut smidigaste snabbmaten hos oss eftersom vi alltid har samtliga ingredienser hemma.

I torsdags gjorde vi två varianter av stroganoff – en vegetarisk till mig och Clara med kikärtor, paprika och crème fraiche smaksatt med paprika och chili och en nästan likadan fast med falukorv till Calle. Som tillbehör hade vi ris och extra kikärtor.

I fredags åt vi pizza! Jag skördare tomater från vår lilla djungel och kokade en enkel tomatsås smaksatt med salt, svartpeppar och en gnutta socker. Toppade gjorde vi med lite kylskåps- odlings- och skafferirens – mozzarella, tryffelpecorino, pinjenötter, svamp, grön paprika, cheyennechili och lök.

I lördags gjorde vi det enkelt för oss och festade till det med Biff RydbergTärnad potatis, långsamstekt lök, smörstekta morötter (till mig) och kött (till Calle och Clara) går hem hos samtliga i familjen. Som tillbehör hade vi dijonkräm och äggula.

Idag är det söndag och till middag blir det kylskåpsrens i form av risoni som vi äter med getost och toppar med gremolata (finhacka slätbladig persilja, blanda ner i rikligt med olivolja, citronzest, citronsaft och riven vitlök och rör runt tills du har en sås, smaka av med salt och peppar). Till det har vi stekta rotselleriskivor.