Sommarlovet börjar lida mot sitt slut och snart flyttar vi in till stan igen. Den här ledigheten har varit precis så som jag önskat – lugn (för det mesta…) och inte så flängig som det annars brukar bli när vi ska hinna med allt vi borde när det enda vi egentligen vill är att inte göra något alls. Nu blir det någon månads jobb innan Sigge behagar titta ut, vilket är beräknat till första veckan i oktober. Nä hörni, nu ska jag förbereda en drink och sedan göra pizza till min lilla familj. Hoppas att ni alla har en fin sommar!

Sommarens favoritrestaurang (-er)?

Det får nog bli två – Vatten och Burgersson. Vatten för att vi har varit flitiga besökare den här sommaren (och resten av året med för den delen) och Burgersson för att vi har gått dit så fort vi övernattat i stan eftersom kylskåpet har ekat tomt.

Sommarens återuppståndelse…

Det får väl nästan bli mitt brödbakande. Min svåger var snäll och lämnade en rågsurdeg till mig på landet och jag har bakat säkra kort, sådant som jag vet att jag behärskar (och tro mig, det är inte många recept när det kommer till surdeg…) Jag har dock as we speak ett levainbröd på jäsning men vi får väl se hur det går med det.

Den bästa kvällen?

Det har varit många fina kvällar än så länge den här sommaren. Kanske var det när jag, Calle och Clara var ute på äventyr med båten en söndagkväll för inte så längesedan? Eller den där kvällen i Stockhom som gjorde oss så glada, av olika anledningar. Eller kanske när vi satt på klipporna med Johan och Johannah och fick skåda ett ordentligt åskoväder på håll. Det var mäktigt.

Årets sommarplåga i dina högtalare borde vara…

Frågar du Calle är nog ordet plåga en korrekt beskrivning av Josh Rouse och hans senaste album för det har gått varmt de senaste veckorna… Annars har vi lyssnat en hel del på George Benson, Mambo Fever-skivan och, som alltid, en hel del jazz i form av Jan Johansson, Bill Evans och Miles Davis.

Stranger Things. Igen?

Som tradition brukar jag kolla på mina favorit-Hitchcockfilmer på sommaren men well, eftersom Clara går och lägger oss när vi gör (“det är inte natt ännu mamma, det är ljust”) känns tv-serie som ett säkert kort. Men Stranger Things igen, JA, för att det råkar vara en av våra absoluta favoritserier all time. Den och The Wire.

Odlingen, jo tack…

…den har gått fint! Eller ja, tomaterna och chilin i alla fall – det enda vi har skördat från landet är kålrabbi och några morötter pga rådjursfest i mitten av juni. Så kan det gå. Bättre lycka nästa år.

Ohemult intag av något?

Det skulle vara blodgrape i så fall, ingen frukost utan blodgrape!

Sensommar på intåg!

JA! Jag älskar det. Rutiner, jobb, ordning och reda, pizza på fredag. Lugna helger på landet, plommon att skörda och lite svalare. Längtar.