De senaste veckorna har jag gjort nattjästa frallor några gånger. Jag har lite glömt av det genialiska i att sätta en deg på kvällen och sedan baka av på morgonen, men de här enkla frallorna med en klick honung slår ju vilket köpt bröd som helst. Receptet kommer från Pain de Martin och inte en endaste sak har jag ändrat på.

Jag har gjort som i originalreceptet och endast använt vetemjöl special men vill man ha lite grövre frallor kan man blanda i till exempel rågmjöl eller vad man nu föredrar.

Nattjästa honungsfrallor
10-12 stycken

3 g färsk jäst
300 g vatten
390 g vetemjöl special
9 g salt
en stor klick honung

Rör ihop jäst, vatten, mjöl, salt och honung. Täck bunken med en handduk och låt stå i rumstemperatur över natten. När du vaknar på morgonen – sätt ugnen på 250 grader. Skrapa ut degen på ett mjölat bakbord och vik ihop degen till ett paket. Låt jäsa i 35-45 minuter och dela sedan degen i 10-12 bitar med en degskrapa. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in bröden i ugnen (jag brukar även ställa en ugnssäker form med is i botten av ugnen) och grädda tills de fått fin färg, det tar ungefär 10-15 minuter. Ta ut bröden och låt svalna något på galler innan servering.