Ledigheten har tagit oss från Orust till Skåne! Den här veckan har vi hängt en hel del i köket (trots värmebölja…) och har lagat massor med god mat. Kolla in veckans baklängesmatsedel nedan:

I måndags bjöd Calles syster Emma på en riktigt fin pasta med klarifierat smör, chili, persilja och citronzest. De andra toppade med räkor och jag med kikärtor.

I tisdags gjorde Bibbi sin paradlax som vi åt med kokt potatis och skedätarsås med crème fraiche och grönsaksbuljong. Istället för lax åt jag lättkokt broccoli och sockerärtor.

I onsdags var vi i stan och bunkrade på Saigon så på kvällen gjorde vi steamed buns som vi fyllde med hoisinmarinerad fläsksida (de andra), friterad tofu (jag), yuzumajonnäs, färsk koriander, sesampicklade morötter, kålrabbi (direktimporterad från grönsakslandet!) och picklad rödlök.

I torsdags fick jag feeling på fänkålsrisotto, så det rörde jag ihop och toppade med riven pecorino. Som tillbehör hade vi gröna bönor, spetskålssallad och de andra hade även flankstek.

I fredags hade vi pizzafredag! Ingen pizza var den andra lik men det fanns ett tydligt osttema eftersom vi lade på bland annat Tallegio, Kaxige Kal, tryffelpecorino och mozza. Förutom det hade vi även tunt skivade päron, lök, pinjenötter, rosmarin och de andra hade även chilisalami. Till efterrätt smakade vi på yuzuglassen som jag och Vera gjorde tidigare på dagen.

I lördags åkte vi mot Helsingborg och till middag fixade vi enklast möjliga när man är typ 16 vuxna och 5 barn. Det blev klassiska tacos med allas preferenser på tillbehör – mjuka skal, hårda skal, fetaost, oliver, banan och allt det där lite mer klassiska som man brukar ha.

Idag är det söndag och vår Skåneturné har tagit oss till Hässleholm. Ikväll har vi grillat hamburgare som vi åt med friterade pommes och färsk majs med smör och salt.