Borta bra men hemma bäst, som man brukar säga. Vi kom till Göteborg tidigare idag efter en ljuvlig vecka i Italien, och nu väntar en veckas jobb innan vi går på semester på riktigt. Den här semestern har vi inte en endaste liten plan faktiskt utan vi utgår från hemma och tar dagen som den kommer. Hur som helst, den här veckan blir det baklängesmatsedel i italiensk tappning, för oj vad vi har ätit mycket god mat! Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags slängde vi ihop en pasta penne arrabiata med slätbladig persilja och fint riven parmesan och till den hade vi en tomat- och mozzarellasallad med basilika.

I tisdags köpte vi gnocchi (utbudet här är ENORMT) som vi åt med en caponata-variant med aubergine, zucchini, tomater, kapris och oliver. Toppade gjorde vi med finriven parmesan.

I onsdags gick vi ut och åt på ett ställe i de gamla delarna av Caorle och jag slog till på pizza, min absoluta favorit pugliese som toppas med tomatsås, mozzarella och tunt, tunt skivad lök. Dog pizzadöden så god den var. De andra slog på till på varsin pasta vongole och iskallt vitt vin till det.

I torsdags gjorde vi ett kylskåpsrens och dukade fram plockmat. Parmesan, svarta oliver, grillade kronärtskockor, burrata med tomater, baguette och lite kallskuret till de andra.

I fredags var vi alla ute och åt eftersom det var sista kvällen. Ungefär hela gänget slog till på skaldjursfrossa deluxe men jag satsade på ett säkert kort och beställde in en pizza pugliese (jaja, igen, jag veeet). Till efterrätt åt vi tiramisù.

I lördags mellanlandade vi hos mina föräldrar och min fina, fina pappa hade gjort sin fantastiska lasagne till oss. Jag fick en helt egen form med veglasagne (hurra för matlådor!) som vi åt med tomat- och löksallad. Till efterrätt hade mamma gjort en ljuvlig hallonmousse som toppades med grädde och färska bär.

Idag är det söndag och just i detta nu står Calle i köket och steker raggmunkar till oss. De ska vi äta med rårörda lingon och rivna morötter (och bacon till de andra).