Hej från Venedig! Vi landade i Italien tidigare idag, blev hämtade på flygplatsen och kom till hotellet lagom till middagstid. Här ska vi hänga i nästan en hel vecka och planerna är ytterst flytande, precis som det ska vara när man är på semester. En sak som är säker dock, det är att vi ska äta massor med god mat, svalka av oss med glass och förhoppningsvis även laga en del mat i vårt lilla kök. Men hörni, den här veckans baklängesmatsedel innehåller allt från sallad till sötpotatispommes. At your service:

I måndags fick det bli hämtmat så vi hämtade upp baguetter från Subway. Jag tog som vanligt en veggie delight med extra avokado och chipotledressing.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på en panzanella med Trollåsentomater (som vi köpte när vi gick bananas på 4-frukt på Övre Husargatan i helgen…) och andra godsaker som till exempel grillad paprika, kapris, ugnsrostade citronskivor, rödlök och mozzarella. Till salladen bjöd vi på foccacia och parmaskinka.

I onsdags var jag på Toso för att fira en vän som ska gifta sig senare i sommar! Vi beställde in ett helt gäng små rätter, bland annat vietnamesiska vårrullar med krispig broccoli, edamamebönor Toso style (med soja och chilisalt), en sallad med melon, avokado, koriander, blodgrape och chili (min favorit), steamed buns med tofuwokad sparris med yuzusmör och råbiff. Till efterrätt slog de andra till på varsin chokladfondant men jag beställde in en passionsfruktscheesecake. Helt fantastisk mat var vi alla eniga om när vi rullade därifrån. Två tummar upp.

I torsdags åkte vi till landet för att fira in midsommarhelgen och efterföljande semestervecka! Till middag åt vi friterade sötpotatispommes med grönkålsbiff till mig och entrecôte till de andra, och till det hade vi beasås, en ruskigt god sås med sötstark senap (inhandlat på Warpigs när jag och Calle var i Köpenhamn senast) och en grönsallad.

I fredags firade vi midsommar hos vänner som har köpt sommarställe på Bokenäset. Vi ansvarade för kvällens grillbonanza tillsammans med våra vänner som kommit ner från Stockholm, och eftersom vi var ett helt gäng som firade tillsammans gjorde vi det enkelt för oss. Vi gjorde två olika matiga sallader, en med grillad fläskkarré och en med grillad rotselleri, och i båda hade vi även ärtskott, hyvlad parmesan och rostade hasselnötter. Till salladerna hade vi ugnsrostad nypotatis med rosmarin, salsa molcajete (Calles favoritsalsa!) och hummus.

I lördags åkte vi mot Skåne och hemma hos mamma och pappa bjöds vi på midsommarfirande nummer två med nypotatis, gräddfil, gräslök och allt annat som hör därtill. Till efterrätt åt vi såklart jordgubbar med grädde och socker.

Idag är det söndag och vi gick bananas i mataffären så till middag åt vi pasta orecchiette (min absoluta favorit!) med pesto och till det hade vi plock som grillade kronärtskockor och oliver, fior di latte med ITALIENSKA TOMATER (!!!!!!!) och bresaola och salami.