Vi går till baklängesmatsedeln utan att passera gå så utan vidare omsvep – kolla in nedan för att se hur veckans middagar såg ut.

I måndags blev det snabbmat i form av en pasta aglio olio e peperoncino, eller som den så enkelt heter på svenska – pasta med vitlök, olivolja och chili. I den blandade vi också ner grovt hackad persilja, och som tillbehör hade vi tomat- och mozzarellasallad (och San Daniele-skinka till Calle och Clara).

I tisdags blev det kylskåpsrens som resulterade i stekt ris med broccoli, purjolök och röd chili som jag smaksatte med en enkel sås på japansk soja, muscovadosocker, torkad ingefära, riven vitlök och sweet chilisås (värm upp det hela tills sockret smält ordentligt). Till det stekta riset hade vi tzayspett.

I onsdags gjorde vi varsin bánh mì, en vietnamesisk baguette fylld med friterad tofu, picklad morot och rättika, majonnäs, srirachasås, gurka och färsk koriander.

I torsdags gjorde vi det enkelt för oss och grillade Anammas vegchorizo som vi åt med bröd, stark senap och potatissallad.

I fredags köpte vi hem mat från Masala, vår favorit-indier i våra kvarter. Jag åt en paneer med lök och tomat i en kryddig sås och Calle beställde en snarlik historia fast med kyckling. Som tillbehör hade vi papadums (naan göra sig icke besvär i vårt hem, papadums är det godaste jag vet!) och pickles och chutney.

I lördags åkte vi till min bror och grillade! På grillen lade vi zucchini, aubergine, tomater och vitlöksbröd (och något kött till de som ville ha det) och som tillbehör hade vi Niclas übergoda tzatziki, pommes och en stor grönsallad med vinaigrette.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit ugnsrostade grönsaker (blomkål, broccoli och potatis) och till den hade vi grönkålsbiffar med chipotle och beasås.