Ikväll bjuder Göteborg på en såndär kväll som jag älskar. Det är varmt, men ute faller regnet (tomatplantorna jublar!) och det luktar så gott som bara sommarregn kan lukta. Det är en härlig kontrast till den senaste tidens sommarbonanza. Hoppas att ni har haft en lika fin vecka som vi har haft – här kommer baklängesmatsedeln!

I måndags gjorde vi det enda rätta när kylskåpet ekar tomt och vistelsen i stan inte är så långvarig – vi gick bort till Wrapped och åt varsin naken burrito. Jag åt min vanliga med svarta bönor, ugnrostade grönsaker och picklad rödkål och så ungefär tretton tillbehör till det…) och Calle tog en liknande variant med högrev och Clara en med kyckling.

I tisdags bjöd Bibbi på ugnsrostad nypotatis med salvia (och broccoli och blomkål) med ädelostsås och grillad fläskfilé (till de andra) och chili bites (till mig).

I onsdags blev det riktig sommarmat – nypotatis med dill, gräddfil, gräslök (och matjessill till de andra) som vi åt med västerbottenpaj och knäckebröd med långlagrad prästost.

I torsdags bjöds vi på pastasallad med pesto, mozzarella, tomater och spenat och de andra hade även prosicutto till det.

I fredags gjorde vi pizza! Intet nytt under solen gällande toppingen, men tomatsåsen blev så himla god – jag kokade väl mogna romanticatomater med lök och vitlök en bra stund, mixade och kryddade lätt med socker, salt och nymald svartpeppar.

I lördags var vi helt slut efter att ha kryssat Orust runt precis hela dagen så när vi kom hem gjorde vi det snabbaste vi kunde komma på och det blev risoni med getost som vi åt med gremolata och smörstekta selleriskivor.

Idag är det söndag och landade hemma i stan för några timmar sedan. Middag inhandlades på Subway på väg hem, och jag beställde favoriten veggie delight med chipotledressing.