Ännu en fin vecka läggs till handlingarna och jag har redan nu badat mer än vad jag har gjort de senaste två åren sammanlagt. Vi har varit ute med båten båda lördag och söndag och det är verkligen en ynnest att få susa omkring i Havstensfjorden i strålande solsken. Nog om båtar, vi har ätit mat i veckan också – baklängesmatsedeln ser ut som nedan. Hoppas ni hittar något att inspireras av!

I måndags åt vi broccoligratäng (toppen i lunchlådan!) med hot sauce och varsin dansk rågbrödssmörgås till det.

I tisdags kom vänner över på snabb middag och på grund av jättevarmt slängde jag ihop enklast – och kallast – möjligast. Det blev den här pastasalladen med bland annat pesto, purjolök och småtomater. De andra fick även bacon till.

I onsdags parkerade jag på Storans uteservering med några vänner och samtlga slog till på varsin “bowl” som det så fint kallas, vilket i praktiken innebär en rund papperslåda med ganska tråkigt innehåll. Tzayspett (de var i och för sig riktigt goda), picklad rödkök, avokado, slemmig mango och någon form av korianderdressing.

I torsdags åkte vi mot landet och hamnade i sedvanliga bilköer (note to self, lämna inte stan mellan 16-18) så vi svängde inom Burger King på väg upp och köpte hamburgare och pommes.

I fredags ändrade vi planen från pizzafredag till räkfredag eftersom det var en såndär kväll när man kan sitta ute nästan hur länge som helst utan att frysa. De andra åt alltså havskräftor och räkor med baguette och aioli och jag gjorde en västerbottensufflé, kokte några nypotatis och hade gräddfil och finhackad gräslök till det.

I lördags var vi hungriga som vargar efter en heldag på havet så till middag gjorde vi pommes frites (i fritösen, det blir så himla gott) och en köttbit (till de andra) och grillade småtomater och sparris (till mig) och bearnaisesås och en fluffig ädelostsås till det.

Idag är det söndag och pga jättetrötta efter ännu en heldag på havet köpte vi med oss pizza hem.