En vecka som innehåller årets första båttur är alltid en bra vecka, som man brukar säga. Idag är det dessvärre blåsigare, men soligt är det ändå och vi har i sedvanlig ordning suttit ute på trädäcket och ätit lunch (tarte flambée med sparris och ramslök, återkommer med recept på denna perfekta lunchrätt). Hur som haver, den här veckan har vi fått ihop ännu en baklängesmatsedel. Kolla in nedan!

I måndags gjorde vi crèpes med kall avokadoröra, en (lätt bortglömd) favorit som vi åt ofta back in the days.

I tisdags köpte vi med oss thaimat och åkte hem till min bror med familj och hängde. Jag beställde grönsaker med tofu och någon slags chilisås, och Calle tog (som vanligt) någon historia med thaibasilika. De andra åt kyckling och grönsaker med ostronsås och cashewnötter.

I onsdags åt vi pitabröd fyllda med stekta champinjoner, grovt hackade valnötter, vitlökssås, chilisås, sallad, gurka, tomat, fetaost och feferonis.

I torsdags åkte vi till landet och eftersom vi kom iväg sent svängde vi inom Burger King och köpte hamburgare. Jag tog precis som förra gången deras veggie pepper, riktigt god!

I fredags grillade vi! De andra åt fiskspett och jag gjorde marinerad tofu. Till spetten åt vi nypotatis och en ört- och limeaioli.

I lördags var vi ute med båten nästan hela dagen och det blev sen lunch för oss. Ingen var speciellt hungrig när vi kom hem men vi kokte några nypotatis och de andra grillade fläskkarré men jag nöjde mig med ett stekt ägg. Till det hade vi finhackad gräslök och gräddfil.

Idag är det söndag och ikväll ska vi grilla igen. De andra får nötfärsspett kryddade med ajvar relish, rökt paprika och nduja, och jag får grönsaksspett med lök, broccoli och tofu. Till spetten ska vi ha tabbouleh och en kall yoghurtsås med tahini.