Det här är en klassisk lunch när vi är på landet, och eftersom vi alla råkar älska sparris blev det sparris till lunch inte bara en utan två gånger förra helgen. Oh the joy! Jag äter bara sparris när de är i säsong, helt enkelt för att de är så galet goda vid just den här tiden. Att äta sparris i november känns helt upp-och-ner.

Sparris och brynt smör är en match made in heaven!

Grön sparris med brynt hasselnötssmör

2 (lunch-) portioner

1 knippe grön sparris

50 g smör

0,5 dl hasselnötter

(ev salt och nymald svartpeppar)

Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna tills nötterna får färg och skalen börjar lossna. Hacka grovt. Bryn smöret i en kastrull tills det doftar sådär nötigt och blir gyllenbrunt. Bryt av den nedersta delen av sparrisen och råstek resten i en het panna med lite olja. Lägg upp på ett fat, strö över nötter och häll över det brynta smöret.