Vilken vecka, alltså. Höga berg och djupa dalar, men med en lugn och skön avslutning på landet. Vi har ätit årets första vita sparris, haft pizzafredag och haft nog fint väder för att kunna sitta på trädäcket och dricka drink. Tack vädergudarna för det.

I måndags hittade jag äntligen vit sparris på Coop så den kokade vi lätt och åt med grapehollandaise och pocherat ägg.

I tisdags hade jag ingen matlust över huvud taget pga tråkiga besked så när de andra åt panerad fisk, potatis och dillsås festade jag till det med havregrynsgröt och rågsmörgås med vegoskivor med smak av tomat och basilika.

I onsdags gjorde vi en enkel sallad med blandade salladsblad, gröna linser, tunt hyvlad kålrabbi, jordgubbar, getost och tomater. Salladen toppade vi med rostade solroskärnor och Calle och Clara fick även RJ-bacon till.

I torsdags bjöds vi på en grönsakswok blandad med bulgur som vi åt med stekt tofu och sweet chilisås.

I fredags hade vi pizzafredag i sedvanlig ordning. Vi gjorde som vanligt några olika varianter, bland annat en med parmesankräm, pinjenötter, rosmarin, kronärtskocka och päron och de andra gjorde även en  med tomatsås, mozza, nduja och paprika.

I lördags grillade vi! Salviaspäckad aubergine (och fläskfilé till köttätarna) med potatisbakelse, kall ramslökssås och grönsallad. Till efterrätt åt vi en rabarberpaj med brynt smör.

Idag är det söndag och till middag åt vi årets första nypotatis med tzatziki och grillade tofuspett. Nypotatis, alltså. Gah, så gott!