Vilken helg. Jag har tankat sol och njutit av att bara skrota omkring. Vi har planterat ut våra tomat- och chiliplantor, ätit massor med god mat, köpt ett nytt parasoll (äntligen!) och haft drink o’clock på trädäcket. Solen har värmt, olivträdet har blivit omplanterat och Calle har oljat trämöblerna. Men ok, i matväg då? Gazpacho har vi ätit till lunch en dag, rest-pasta med gorgonzola och broccoli en annan, men så har det också blivit middag i bilen (hej, bilkö…) och en och annan återkommande favorit. Veckans baklängesmatsedel at your service.

I måndags skulle vi egentligen haft picknick men det blev middag hemma istället. Vi slog till på Malins pastasallad toppad med extra tomater och tabasco.

I tisdags gjorde vi enchiladas fyllda med grönsaker, crème fraiche, chili och riven ost.

I onsdags åkte vi mot landet och eftersom vi hamnade i bilkö intogs middagen i bilen. Vi åt hamburgare (Burger King’s veggie pepper är riktigt god!) med pommes och dippa.

I torsdags hade vi en superfin dag på landet och det var så varmt att vi kunde ta en drink på trädäcket innan middagen. Efter det åt vi råstekt potatis med vitlökssmör och grön sparris. (och oxfilé till de andra).

¨

I fredags gjorde vi efterlängtad PIZZA. Några toppade vi med parmesankräm, gorgonzola, päron, pinjenötter och honung och några toppade vi med tomatsås, kronärtskocka, mozza, svamp och tunna skivor röd chili.

I lördags gjorde Bibbi en supergod sallad med bland annat broccoli och blomkål med en krämig apelsindressing. De andra åt röding till salladen och jag stekte på en vegetarisk biff.

Idag är det söndag och precis innan vi åkte hem till stan igen köpte vi pizza på den lokala pizzerian i Svanesund. Allt för att slippa disk, ni vet… Hoppas ni haft en fin helg!