Jag har varit i stan en sväng idag för att jobba några timmar och kom just tillbaka till landet. Den här helgen tänker jag göra… så lite som möjligt. Plantera ut våra chili- och tomatplantor, baka ett bröd, titta på en film. Ungefär så. Helgen är efterlängtad, som alltid.

Vill ni göra en überenkel efterrätt som är perfekt till helgen kan jag varmt rekommendera den här jordgubbssoppan med lättvispad grädde. Blir det över något går det utmärkt att frysa in, dessutom. Receptet kommer från vår fina vän Gunilla.

Gunillas jordgubbssoppa

4 portioner

250 g hallon

350 g jordgubbar

1 dl röda vinbär

socker efter smak

(vatten om det behövs)

lättvispad grädde eller vaniljglass

Mixa allt med stavmixer och smaka av med socker. (Späd eventuellt med vatten om du vill ha soppan rinnigare). Servera i portionsskålar och toppa med lättvispad grädde eller vaniljglass.