Nu har vi varit i Köpenhamn ett gäng gånger utan att jag har skrivit om det. Skandal. Vi har ju nämligen provat några nya ställen som jag tycker ni ska besöka när ni är i krokarna, allt från pizzameckat Bæst i Nørrebro till ölhimlen på Warpigs i Vesterbro.

Bæst I Guldbergsgade 29 I Nørrebro

Bæst serverar finpizza modell jättefin och de gör typ allt från scratch. Vi provade deras hemgjorda burrata innan vi gick på pizzan och den var verkligen himmelsk! Rakt över Bæst ligger Brus som jag har skrivit om innan (hett tips – få inte för er att prova deras drinkas på tapp utan gå direkt på ölen utan att passera gå).

Fætter Fætter I Griffenfeldsgade 17 I Nørrebro STÄNGT

Det här är en toastbar som inte ser mycket ut för världen, men herregud vilka goda toast de har! Jag slog till på en meny med två toast och ett tillbehör och fick en toast med ost och pesto, en toast med svamp och ost och en liten avokadosallad till det. Kan varmt rekommendera lemonaden med smak av lime och gurka, och Calle var sjukt nöjd med sin Bloody Maria.

Gilt I Rantzausgade 39 I Nørrebro STÄNGT

Bästa drinkarna i stan? Ja, kanske. Gå hit.

Warpigs I Flæsketorvet 25 I Vesterbro

Åh. Warpigs alltså. Det här stället har helt klart seglat upp som vårt absoluta favoritställe i den här stan, kanske mest för att de har ett jättelikt ölutbud, riktigt god mat (dock inte någon vegetarisk önskebrunn direkt, men deras mac n cheese är riktigt god, för att inte tala om deras friterade pickles) och en jätte-uteservering.

Coffee Collective I Torvehallerne

Calles favoritställe när det gäller kaffe i den här stan. (Resten av Torvehallerne är också väldigt trevligt, massor med matställen och små butiker! Undvik dock glasstället där inne, det var mest meeh).