Från solsken, sommarvärme och en förhoppning om vår till ösregn, orkanvindar och grå himmel. Alltså jag orkar inte. Hade kunnat flytta till varmare breddgrader any day, för det enda jag vill just nu är att slippa de här ohemult starka orkanvindarna som gör att man får staka sig till jobbet varenda eviga dag. Skärpning, vädret. Skärpning.

Men vet ni, trots istidsfeeling på vädret har jag sommarfeeling när det kommer till maten och vill äta sallad typ varje dag. Idag gjorde jag en variant med en überenkel salladsdressing som är sådär krämig som jag gillar den. När vi är i USA konsumerar jag för övrigt minst en flaska ranchdressing i veckan, men eftersom jag så sällan hittar den i Sverige får man ju liksom ta det nästa bästa – som den här dressingen.

Krämig salladsdressing

Nog för 2 portioner sallad, minst

1 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

0,5 tsk salt

nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienserna och smaka av med mer salt, nymald svartpeppar och honung. OBS glöm ej att sallad blir som godast om man blandar runt den med dressingen precis innan servering.