Vilken (efter-) förnyårshelg vi har haft i Malmö! Strålande solsken, massor med god mat och häng med vänner. Det har annars varit en bra vecka i matväg, och jag har återupptäckt en gammal klassiker – broccoligratängen som vi åt var och varannan dag förra året. Kolla in baklängesmatsedeln nedan:

I måndags gjorde vi en broccoligratäng med småtomater som vi åt med en enkel machésallad dressad med något så enkelt som kallpressad rapsolja och havssalt.

I tisdags åt vi kikärts- och quinoabiffar (koka quinoan och linserna dagen innan och blanda ihop smeten på ett kick när du kommer hem från jobbet) med en stor grönsallad och Callioli.

I onsdags fikade jag med vänner på Condeco och jag slog till på en chèvre chaudsallad med dijonvinaigrette.

I torsdags åkte vi mot Skåne och när vi kom ner bjöd mamma och pappa på crèpes med svampfyllning som toppades med massor av riven ost.

I fredags åkte vi till Malmö för (efter-) förnyårshelg och vi sladdade in hos Gustaf och Tove lagom till det serverades grillat! Hamburgare, grönsaksspett, halloumi, västerbottensaioli och en färskoströra med soltorkade tomater fick oss att bokstavligt talat att rulla hem till Minna och Manne.

I lördags firade vi förnyår (ett halvår för sent…) och jag tror nog att det här året slog alla rekord i matväg. Det serverades allt från buljongsoppa med olika tillbehör, tomatbakelser, färsk pasta med gravad äggula, tarte tatin med karamelliserad rödlök, mascarponekräm med vit chokladcrumble till Calles grandiosa avslutning med blodgrapesorbet (kallad It’s a bit late but it’s GRAPE to be here…) Efter middagen skålade vi in tolvslaget med Grevinnan & Betjänten, tomtebloss och Ring, Klocka Ring. Episkt.

Idag är det söndag och när vi slängt in packningen hemma traskade vi runt hörnet till Farelli’s och delade på en jättepizza med vitlök, parmesan och mozzarella. Det stället alltså. Alltid bra!