Snabba genvägar är smidigt veckor som den här, när det finns ungefär noll minuter över till matlagning. Det här receptet kan man göra avancerat om man vill (koka egen tomatsås…) men vi körde på snabbvarianten och köpte tomatsås signerad Glenn Strömberg – den var riktigt god måste jag säga!

Den här rätten åt jag förresten väldigt ofta när jag bodde i USA, och dem smakar precis lika bra nu som då. Kanske till och med bättre nu, faktiskt, eftersom jag har lärt mig att uppskatta ricotta på ett helt annat sätt än innan.

Stuffed shells (eller fylld pasta)

2 portioner (+ matlåda)

12-18 stora pastasnäckor (alltså STORA)

1 ask ricotta

1 liten kruka färsk basilika, grovt hackad

salt, nymald svartpeppar

1 citron, skalet

2 dl parmesanost (spara 1 dl till topping)

1 mozza, tärnad i små bitar

2 burkar färdig tomatsås

Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till ricottafyllningen och smaka av med salt, peppar och citronzest. Låt pastan svalna något och fyll sedan med ricottablandningen. Lägg i en smord ugnsfast form, toppa med tomatsås och parmesan. Grädda i några minuter till osten smält och fått fin färg. Låt svalna något innan servering.