Den här veckan har gått förvånansvärt bra med tanke på att jag har gått utbildning exakt alla dagar och jag har känt mig helt färdig när jag har kommit hem. Oh well, med lite kylskåpsrensande kan man få ihop riktiga pärlor, vilket måndagsen hopkok är bevis på. Baklängesmatsedeln at your service:

I måndags gjorde vi ett skafferirens och fick ihop en riktigt god gryta (lik den här) med röda linser, röd paprika, blomkål och lök. Till grytan åt vi libabröd och picklade citroner.

I tisdags kom vänner över på middag och vi bjöd på Biff Rydberg. Istället för kött hade jag smörstekta morötter och som tillbehör hade vi vispad dijongrädde (blanda lika delar fet crème fraiche med visprädde och en stor klick dijonsenap och vispa tills du har en fluffig kräm) och äggula. Till efterrätt åt vi chokladdoppade jordgubbar.

I onsdags gjorde Calle raggmunkar som vi som alltid åt med rivna morötter med pressad citron och rårörda lingon (och de andra hade även bacon till).

I torsdags hade vi en födelsedagsgris på besök och vi bjöd på rotfruktspytt med dijonsenap och dragon. De andra fick även varsin bit ryggbiff till och jag stekte ett ägg. Till efterrätt åt vi en cheesecake som jag köpte med mig från bageriet vid mitt jobb.

I fredags åkte vi mot Skåne och på kvällen åt vi pizza!

I lördags var hela familjen hemma för att fira mina föräldars 50-åriga bröllopsdag (!) och till middagen hade de beställt två jättefat med alla möjliga sorters vegetariska alternativ (marinerade quornfiléer, kikärtsbiffar och grönsaksbollar) och olika ostar, kex, potatisgratäng, frukt och sallad. Till efterrätt åt vi mammas goda rulltårta.

Idag är det söndag och vi ramlade just innanför dörren. Till middag ska vi äta falafel som Calle snart ska gå och hämta. Perfekt söndagsmiddag för idag, kan jag meddela.