Vädret är strålande och vi har spenderat nästan hela dagen på vift. En lång runda i Slottsskogen, promenad genom Linnéstan och lunch på Da Matteo. Det finns hopp om livet. Nu ska jag snart hjälpa Calle montera ihop en Stringhylla innan jag ska slänga mig på soffan och fira söndag. Men, för er – baklängesmatsedeln:

I måndags gjorde vi majstortillas som vi fyllde med den här röran med svarta bönor, kokosmjölk och lök (och som kryddas med färsk koriander, spiskummin, salt och peppar). Till det hade vi grönsaker, hot sauce och riven cheddarost.

I tisdags tog vi med oss Bibbi till Burgersson (egentligen för att det är tap takeover och Göteborg Beer Week men att den började på onsdagen är ju en helt annan historia…) Vi åt samma som vi alltid gör, vilket med andra ord betyder att jag åt deras vegetariska redneckburgare med jalapenos, rostad majskräm och picklad rödlök. Till den? Pommes, pickles och hemmagjord Burgerssonketchup.

I onsdags  hade vi MBT med tema gult och mitt bidrag var majsbrödet som ni hittar receptet på i inlägget nedan. De andra hade med sig godsaker som libapizza med kronärtskockskräm, lila potatis och dill, ugnsrostad potatis med citrondressing, sallad med gula ärtor, carpaccio på gulbeta och foccacia med citron. Till efterrätt fanns det kladdkaka med citron och vit choklad, citrontårta med kokosmousse och en ricottacheesecake. Rullade hem, needless to say.

I torsdags gjorde Calle råmunkar/raggrakor som vi åt med rårörda lingon och rivna morötter (med pressad citron, så gott).

I fredags var Calle på ölmässa och jag och Clara festade såklart till det med pizza! Är det fredag så är det.

I lördags gjorde vi favoritpastan med bland annat vitt vin, grädde, svamp, färsk timjan och parmesan.

Idag är det söndag och eftersom vädret har varit varmt och strålande fick vi feeling och gjorde gazpacho till middag. Den åt vi med lite plock som en ytterst enkel pastasallad med oliver, soltorkade tomater, mozza och kronärtskocka och bruschetta.