Vi har haft några fina dagar på landet men nu är vi tillbaka i stan igen och söndag = baklängesmatsedel. Såhär har veckans middagar sett ut:

I måndags var vi på kalas! Tvillingarna har fyllt sju och det bjöds på grillade grejer i alla dess former – korvar, halloumiburgare, vanliga hamburgare och majskolvar. Till det hade vi surkål, pickles, sallad, grönsaker och potatissallad. Hej och välkommen, grillsäsongen!

I tisdags var det sen middag så vi sprang inom Joe & the Juice som ligger runt hörnet och köpte med oss deras varma rågmacka med mozzarella, pesto, tomat och avokado.

I onsdags smygstartade vi påsken med kokt potatis, gräddfil, fint hackad gräslök, stekt ägg – och sill till Calle, såklart. Sillälskarn.

I torsdags åkte vi upp till landet och till middag bjöd Bibbi på lax (till de andra) och vegetarisk biff (till mig) med sauterad spenat, kokt potatis och en grymt god varm sås med crème fraiche och lite annat smått och gott.

I fredags var vi något trötta eftersom vi hade vår årliga långfredagslunch för 30 personer. Middag åt vi sent och det blev råstekt potatis med vitlökssmör, och de andra hade även fläskfilé till men jag nöjde mig med sallad som tillbehör pga jättemätt efter lunchen.

I lördags gjorde vi Veras favoritmat – den här rätten signerad Marcus Aujalay med lammracks, ungsrostad potatis, svarta oliver, fetaoast, picklad rödlök och tomater. Jag brukar ha grönsaksbiff till och det är så gott. (Prova det här!) Till efterrätt åt vi en chokladterrin som jag och Vera svängde ihop tidigare på dagen.

Idag är det söndag och vi åt middag med min familj (som är på besök hos min bror) på väg hem från landet. Vi åt pannbiffar med kokt potatis och pappas brunsås (älsk på den).