I helgen bakade jag och Clara muffins med morötter, enkla som tusan och perfekta att plocka fram efter föris när vi båda är hungriga som vargar. Tanken var att vi skulle ha topping på men så långt kom vi aldrig innan vi började smaka. Haha.

Istället för äpplemos går det fint att ha i mosad banan!

Enkla morotsmuffins

12 stycken

2 stora morötter

100 g smält smör

2 ägg

1 dl honung

1 dl päron- eller äpplemos

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

2,5 msk citronsaft

3,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv morötterna och vispa ägg och honung. Blanda ner resten av ingredienserna och fördela sedan i muffinsformar (jag brukar ställa mina i en muffinsplåt) – fyll till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter tills muffinsen fått fin färg. Låt svalna på galler.