Idag har jag och Clara chillat på en lekplats, och solen har värmt. SOLEN HAR VÄRMT. Håll i dig nu solen, det är ju påsk nästa vecka! Annars? Veckans bästa måltid hittar ni på lördagen tror jag, med hård konkurrens av dagens stuffed shells. Baklängesmatsedeln finns nedan!

I måndags svängde jag ihop en omelett med fetaost, soltorkade tomater och svarta oliver. Den åt vi med en enkel spetskålssallad med äpplecidervinäger, rapsolja och persillade.

I tisdags var vi på middag hos vänner och de bjöd på en grymt god thaigryta med kokosmjölk och röd curry. Den åt vi med nudlar, krossade jordnötter och pressad lime. Till efterrätt åt vi glass med smak av jordnötssmör och choklad.

I onsdags svängde vi ihop en pasta carbonara toppad med extra parmesan och gröna ärtor.

I torsdags var vi åter bjudna på middag hos vänner och de hade lagat potage, en slags rustik fransk soppa med gulbeta, potatis, lök och morötter. På toppen hade vi smulad fetaost och pumpafrön.

I fredags gjorde vi tacos! En helt vanlig variant med sojafärs, sallad, gräddfil, riven ost, lök och ananassalsa.

I lördags gjorde vi tagliatelle med en gräddig svampsås med vitt vin, massor med riven parmesan och färsk timjan.

Idag har jag gjort en klassiker från tiden då jag bodde i USA – stuffed shells, eller pastasnäckor fyllda med ricotta smaksatt med citronzest, svartpeppar, salt och finriven parmesanost. De lägger man på en bädd av tomatsås och toppar med mozzarella och gratinerar i ugnen. Jag åt dem rakt upp och ner men Calle och Clara hade citronmarinerad bresaola till.